Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Blog chmura tagów
Blog kategorie
Wytrzymałe regały metalowe do gastronomii 0
Wytrzymałe regały metalowe do gastronomii

Sercem restauracji jest sala, na której zgromadzeni są goście. Natomiast zaplecze gastronomiczne stanowi kulisy, gdzie tworzy się sztukę przyrządzania potraw. Z tego powodu wyposażenie zaplecza musi być przemyślane, estetyczne i wygodne dla pracowników. Takie są właśnie regały metalowe do gastronomii.

Zastosowanie regałów chromowanych na zapleczu

Regały metalowe do gastronomii najlepiej sprawdzają się w magazynie restauracji lub baru. To tam przechowywane są produkty spożywcze. Najczęściej są to warzywa i owoce, przyprawy, pieczywo i napoje (w tym alkohol). Natomiast produkty wymagające niskiej temperatury, na przykład mięso i ryby, umieszczane są w chłodni. Przewóz czystych naczyń do kuchni umożliwiają z kolei regały na kółkach.

Produkty odpowiednio posegregowane na półkach ułatwiają regularną kontrolę stanów magazynowych. W ten sposób dowiadujemy się, jak kreuje się zużycie surowców. Tym samym, czy należy zmniejszyć lub zwiększyć zamówienia poszczególnych produktów. Łatwiej też obliczymy stan magazynowy wyrażony w dniach. Wskaźnik ten informuje nas bowiem na ile dni wystarczy nam produktów do przyrządzania potraw.

Rodzaje regałów drucianych na żywność

Regał chromowany charakteryzuje się lśniącą powłoką. Pokrycie regałów chromem sprawia, że mebel jest bardziej odporny na zużycie, a także nabiera eleganckiego wyglądu. Regał stoi stabilnie na czterech nogach. Ma otwartą budowę, dlatego pracownicy restauracji wygodnie sięgną po potrzebne im rzeczy. Wysokość regału wynosząca 180 centymetrów sprawia, że dostęp do półek nie stanowi problemu dla osoby o przeciętnym wzroście. Różne szerokości oraz wysokości regału umożliwiają dobór mebla do wielkości pomieszczenia. Nośność regału wynosi między 150 a 200 kg na półkę, co pozwala na układanie cięższych skrzynek.

Co więcej, możliwe jest zestawianie ze sobą kilku regałów, tworząc ciągi. Półki w każdym regale montuje się wtedy na różnych poziomach. W ten sposób możemy wyposażyć magazyn nawet dużej gastronomii.

Rozwiązaniem o mniejszych gabarytach jest natomiast regał chromowany na kółkach z trzema półkami oraz uchwytem. Dwa z czterech kółek mają hamulce, co zapobiega przesuwaniu się wózka. Nadaje się on do przewożenia naczyń lub produktów z magazynu. Może też służyć jako mobilny barek do podawania alkoholi gościom lokalu.

Jak widzimy, wyposażenie gastronomii w regały chromowane pozwala na wygodną pracę. Dzięki odpowiedniej nośności półek możliwe jest przechowywanie produktów spożywczych na zapleczach restauracji, barów i stołówek. To niezbędny element każdego lokalu gastronomicznego.

Polecamy regały chromowane – sprawdź nasze propozycje w e-sklepie.

 

Sprawdź nasze teksty o wyposażeniu gastronomii:

https://blog.abm.com.pl/wyposazenie-gastronomii-meble-na-zaplecze/
http://regaly-do-sklepu.pl/regaly-druciane/regal-gastronomiczny-wyposazenie-zaplecza-kuchennego/

 

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Informacja w nagłówku

Infolinia:

Telefon: 515 212 316

sklep@abm.com.pl

Informacja w stopce
F01 JS Helper
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium