Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Blog chmura tagów
Wyposażenie sklepu mięsnego – krajalnica do mięsa 0
Wyposażenie sklepu mięsnego – krajalnica do mięsa

Sklepy z wyrobami mięsnymi zwykle nie narzekają na brak Klientów. Jednak dłuższe kolejki oznaczają wydłużony czas oczekiwania. Profesjonalna krajalnica do mięsa ułatwia i przyśpiesza pracę. Sprawmy, żeby nasi Klienci wychodzili ze sklepu zadowoleni.

 

Krajalnice do wędlin do sklepu – rodzaje i zastosowanie

Podstawowe wyposażenie sklepu mięsnego, takie jak lada chłodnicza do mięsa, maszynki do mielenia czy deski, obejmuje także krajalnice. Dzięki nim otrzymujemy równo pokrojony produkt o stałej jakości. Co ważne, nie generujemy odpadów, a co za tym idzie, strat.

Krajalnica grawitacyjna do wędlin posiada odpowiednie nachylenie stołu podawczego względem noża. Dzięki temu pokrojona żywność jest prawidłowo dociśnięta, a krojenie nie wymaga użycia dużej siły. Niektóre modele pozwalają na krojenie zarówno twardych wędlin, jak i miękkich serów. Dzięki temu nie inwestujemy w dwie osobne maszyny.

Krajalnica półautomatyczna wspomaga pracę krojenia wędlin i serów. Wyposażona jest w panel sterujący pozwalający na wybranie prędkości i skoku stołu podawczego. W niektórych modelach
zastosowane są rozwiązania ułatwiające krojenie ręczne. Jest nim na przykład opcja zmiany prędkości stołu podawczego. Krajalnica Ma-Ga S3-712 jest przykładem modelu półautomatycznego z powyższymi funkcjami.


Krajalnica automatyczna to najwygodniejszy model. Po prostu wybieramy grubość i ilość plastrów. Krajalnica wyłączy się automatycznie po pokrojeniu plastrów. Dodatkowe funkcje, takie jak odkładanie ciągłe, możliwe jest dzięki specjalnym czujnikom w maszynie.

 

Przedłużenie żywotności maszyny – regularna konserwacja

Nawet najdroższa krajalnica do mięsa nie popracuje długo bez właściwej konserwacji. Czyszczenie zapewnia higienę oraz dłuższą żywotność i dobry stan elementów.

Proces rozpoczynamy od demontażu części do mycia. Odkręcamy między innymi pokrętła i osłony noża, odsuwamy tacę. Następnie myjemy wszystko dokładnie pod bieżącą wodą. Po wytarciu podzespołów montujemy z powrotem elementy.

Nóż krajalnicy należy także regularnie ostrzyć. Służy do tego kamień ostrzący do krajalnicy. Ważne, aby po naostrzeniu noża pamiętać o dokładnym usunięciu pozostałości, tak aby nie przenieść ich na krojony towar. Niektóre części powinno się także regularnie smarować specjalnym olejem.

Czyszczenie oraz konserwacja zapewni dobry stan krajalnicy.

 

Przeczytaj więcej o krajalnicach:

https://blog.abm.com.pl/krajalnica-do-sklepu-jak-wybrac-najlepsza/

http://wyposazeniedlasklepow.pl/sklep-spozywczy/wybieramy-trwale-krajalnice-do-sklepu-miesnego/

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Informacja w nagłówku

Infolinia:

Telefon: 515 212 316

Email: sklep@abm.com.pl

Informacja w stopce
F01 JS Helper
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium