Kotleciarka do mięsa KM27
Opis
Kotleciarka - model KM27
Profesjonalne urządzenie o wysokiej wydajności do nacinania i zmiękczania mięsa.
- obudowa napędu z polerowanej stali nierdzewnej, obudowa modułu – z aluminium anodowanego,
- zespół specjalnie ukształtowanych nożyków tnących, wykonanych ze stali nierdzewnej zapewnia precyzyjne nacinanie, zmiękczanie i rozciąganie mięsa – urządzenie idealne do przygotowanie mięsa pieczeniowego, smażonego do krótkiego podsmażania, grillowania, marynowania i pakowania próżniowego,
- łatwa i szybka wymiana modułu umożliwia także mielenie mięsa
- wysokie standardy techniczne - cicha przekładnia olejowa, tania eksploatacja
- wygoda i bezpieczeństwo użytkowania – zastosowanie podwyższającej podstawy pod napęd, wysokie położenie otworu wlotowego zabezpiecza przed dotknięciem obracających się na wałkach noży, odpowiednia wysokość wylotu umożliwia stosowanie naczyń gastronomicznych
- prosty demontaż obudowy modułu wraz z zestawem tnącym umożliwia łatwe czyszczenie maszyny
Urządzenie przeznaczone jest dla marketów i sklepów branży mięsnej, placówek gastronomicznych, firm cateringowych, restauracji i zakładów przetwórstwa mięsnego.
Zaprojektowe w oparciu o najwyższe standardy techniczne, jakościowe i użytkowe – spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
Uwaga:
Urządzenia nie należy używać do przetwarzania mięsa zamrożonego, z kością a także do kruszenia kości. Elementy maszyny mające kontakt z żywnością należy myć codziennie i osuszać. Nie wolno myć całej maszyny strumieniem wody.